Eten en drinken verkopen vanuit huis!

 • Jij kookt en wij bezorgen naar de klant
 • Goed verdienen, werk wanneer je kan en doe waar je goed in bent
 • Online winkel zonder opstartkosten
 • Gratis materialen om jouw bestelling te faciliteren naar de klant
 • Vaste commissie van €4 per bestelling
 • Accepteer eenvoudig orders via je WhatsApp
 • Geen omzet is geen kosten
 • Gratis ondersteuning, service en on-boarding
 • Bereik duizenden klanten in jouw wijk door onze campagnes

Inschrijven

Na je inschrijving neemt één van onze adviseurs binnen 10 werkdagen contact met je op voor de gratis on-boarding!

  Ben je dol op koken, taarten bakken of hapjes maken? En wil je van je hobby een bedrijf maken? Een cateringbedrijf starten kan prima vanuit huis, eventueel naast je baan. Cloud Kitchen is het bereiden en verkopen van maaltijden vanuit een locatie waarbij geen gebruik wordt gemaakt van zitplaatsen en ontvangst van gasten. Deze vorm van maaltijden verkopen wordt ook wel Dark Kitchen genoemd. Verkoop je eten en drinken vanuit je eigen woonadres dan wordt dit Home Kitchen genoemd. Je mag vanuit jouw huis eten of drinken verkopen via HomeTaste mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

  HomeTaste is het eerste maaltijdbezorgplatform dat huisgemaakt eten en drinken aanbiedt. Door samen te werken met HomeTaste profiteer je van vele voordelen en laat je je Home Kitchen op een snelle manier groeien.

  Ontdek wat HomeTaste voor jou kan betekenen, hoe het in z’n werk gaat en hoe je direct kunt starten!

  Voordelen

  Een online winkel zonder opstartkosten

  Geen omzet is geen kosten​

  Vaste commissie van €4 per bestelling

  Goed verdienen vanuit huis, werk wanneer je kan en doe waar je goed in bent

  Gratis ondersteuning, service en on-boarding

  Flexibel en 24/7 jouw online winkel beheren en orders ontvangen via 1 systeem

  Bereik dagelijks duizenden klanten in jouw wijk door onze krachtige marketing campagnes

  Gratis materialen om jouw bestelling te faciliteren naar de klant

  Hoe werkt dit

  • 01

   Orders ontvangen

   Ontvang en accepteer bestellingen via je WhatsApp tot maximaal 1 uur voor je openingstijd.
  • 02

   Koken en klaarzetten

   We werken met vaste ophaalmomenten die worden verdeeld in shiften. Welke momenten jij de orders wil laten bezorgen bepaal jij zelf. Zorg dat de orders tijdig klaar en ingepakt zijn met de gratis papieren bezorgtassen en thermostas die je van ons krijgt.
  • 03

   Ophalen bestelling

   Alle bestellingen worden door HomeTaste bezorgers op de afgesproken tijd opgehaald en bij de klant bezorgd.
  • 04

   Uitbetaling

   Ontvang wekelijks een factuur met de uitbetaling!

  Online in 8 stappen!

  Iedere ondernemer moet zich inschrijven bij KVK. Inschrijven kost (eenmalig) € 51,95. Bedenk alvast je handelsnaam en controleer of het al bestaat. Online inschrijven en vervolgens een afspraak bij KVK maken is verplicht. Hou rekening met minimaal 2 weken voor de afspraak bij de KVK.

  Om je te kunnen inschrijven bij de NVWA (in stap 3) moet je digitaal identificeren met eHerkenning (zakelijke DigiD). Je kunt eHerkenning aanvragen bij door de Rijksoverheid erkende leveranciers. HomeTaste heeft ervaring met Reconi en de kosten zijn €17,90 per jaar.

  Kies tijdens de aanvraag voor deze machtiging:
  NVWA – elektronische formulieren betrouwbaarheidsniveau EH2+

  Deze stap kan je tegelijkertijd uitvoeren met stap 1.

  Als je levensmiddelen produceert, verwerkt of verkoopt moet je inschrijven in een register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Om te kunnen inschrijven heb je eerst een klantnummer nodig. Vraag hier je klantnummer aan. Binnen 1-2 werkdagen ontvang je al vaak het klantnummer via de mail.  Zodra het klantnummer bekend is kan jij verder met de inschrijving bij de NVWA.

  Na je inschrijving bij NVWA ontvang je direct het registratiebewijs (PDF bestand) in je mailbox. Deze hebben wij nodig in stap 6 van de aanmelding.

  4

  Bekijk de HACCP-regelgeving

  HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points (gevarenanalyse en kritische controlepunten). Bereid of verkoop je voedingsmiddelen? Dan ben je verplicht om een HACCP-plan in bezit te hebben.

  Je voldoet aan de HACCP-regels door een kant en klare Hygiënecode af te nemen (kies de taal die voor jou van toepassing is) of door zelf een HACCP-plan op te stellen aan de hand van de 7 basisprincipes.

  5

  Belastingdienst en administratie

  Vanaf het moment dat je ingeschreven bent bij de KVK kun je BTW terugvragen van alle ingekochte voedingsmiddelen, kookapparatuur etc die je hebt aanschaft voor zakelijke doeleinden. Dit doe je elk kwartaal eenvoudig door in te loggen met je persoonlijke DigiD op mijn belastingdienst zakelijk

  Zorg daarnaast voor het bijhouden van je eigen administratie. Bedenk alvast of je dit zelf kunt doen of uitbesteed aan een boekhouder.

  Aanmelden bij HomeTaste kan momenteel als je in Rotterdam woont, ingeschreven bent bij de KVK en in bezit bent van een geldige inschrijfbewijs van de NVWA. Andere steden zijn binnenkort mogelijk.

  Nu aanmelden!

  7

  Afspraak & uitbetaling

  Na akkoord van de aangeleverde inschrijfbewijzen zullen wij een fysieke afspraak met je inplannen en ontvang je via de mail een aanmeldlink van de payment provider (voor de uitbetaling).

  Het doel van de afspraak is om de keukenhygiëne en aanwezigheid van de hygiënecode te controleren. Ook maken we foto’s van jouw keuken en gerechten. Je ontvangt tegen die tijd een mail met alle informatie over de voorbereiding voor deze afspraak.

  8

  Contract & Start verkoop

  Bij een positieve beoordeling op keukenhygiëne sturen we je het contract met de algemene voorwaarden per mail.

  Na ondertekening ontvang je van ons de inloggegevens en kan jij direct starten met het verkopen van je eten en drinken op HomeTaste. 

  Checklist

  Afhaalbakjes

  Zorg voor stevige afhaalbakjes en/of bekers om eten en drinken in te pakken dat je aanbiedt.

  Printer

  Zorg dat je een werkende wifi/usb (bon)printer hebt die verbonden is met je laptop/pc om de factuur te kunnen uitprinten voor de klant. Bekijk onze FAQ voor meer info over (bon)printer.

  Nietmachine

  Wij adviseren om de tas altijd dicht te nieten voordat je het pakket afgeeft of in de thermosrugzak doet. Dit vermindert het risico op incidenten. Door de verzegeling weet jij ook zeker dat de order compleet is overhandigd.

  Gerechten

  Wij adviseren om te beginnen met 3 tot maximaal 5 gerechten zodat je ingrediënten vers en voorraad beheersbaar blijft. Dit zorgt voor de beste kwaliteit!

  Gratis Thermosrugzak

  Eten bezorgen met een Thermorugzak/tas is verplicht. Wij zorgen dat je die gratis krijgt zodat je alle orders warm kunt bewaren totdat onze bezorgers het komen ophalen.

  Gratis papieren tassen

  De afhaalbakjes kunnen in de papieren tassen worden gedaan en worden dicht geniet. Door de verzegeling weet jij ook zeker dat de order compleet is overhandigd.

  Bekijk ons platform

  Neem een kijkje op ons unieke foodplatform zodat jij weet hoe jouw online home kitchen er straks gaat uitzien.

   

  HomeTaste

  Restaurants

  Home Kitchens

  Fine Dining